KIK zomerkamp was weer een groot succes!

Wat was het fijn, we hadden 5 dagen prachtig weer en een hele gezellig groep kinderen mee. Elke dag hebben we gewerkt aan onszelf en met elkaar. In het begin was het nog een beetje onwennig maar dat veranderde snel na de kennismakingsspelletjes. ’s Avonds hebben we in het bos Stratego gespeeld en hebben we de dag afgesloten met mindfulness. De eerste nacht was natuurlijk erg spannend dus laat slapen en vroeg weer wakker. Om 7 uur hoorde we de eerste kinderen alweer kletsen. Om 9 uur zaten we met z’n allen aan het ontbijt en zijn we gestart met het maken van een kwaliteitsdoosje en hebben we kaartjes gezocht voor onszelf en voor de ander. Daarna gewerkt in ons werkboek. In de middag een grote activiteit namelijk boogschieten. Ademhaling speelt hierbij een belangrijke rol. Wanneer je uitademt bij het schieten kun je veel krachtiger schieten op je doel. In de avond zijn we naar het Henschotermeer gefietst. Dit was een echte uitdaging want we werden over een mountainbike pad gestuurd. Eindelijk aangekomen bij onze bestemming was het heerlijk om een avondduik te nemen. De terugweg ging wat sneller met een kleine omweg. De volgende ochtend werd er iets langer door geslapen, de eerste kinderen waren nu om 8 uur op. Op het programma stond vandaag samenwerken. Met sommige kinderen gaat dat als vanzelf en met andere heb je daar meer moeite mee. En hoe ga je om met teleurstellingen wanneer je niet in de boot komt te zitten met je nieuwe vrienden en of vriendinnen. Gelukkig ging het over het algemeen heel goed. In de avond hebben we het dierengeluidenspel gespeeld. Heel spannend in het donker en als afsluiting werden we getrakteerd op een heus zangtalent. We werden letterlijk in slaap gezongen. De volgende dag hebben we de kinderen wakker moeten maken. Na het ontbijt zijn we gestart met theatersport en in de middag weer gefietst naar het Henschotermeer. Alweer de laatste avond helaas. Een heerlijke barbecue en een hele gezellige avond met elkaar. Op vrijdag als afsluiting zwemmen. Wij kijken terug op een heerlijke week!

Geef een reactie