Een weekendje weg met je gezin maar dan anders

13 juni 2016

2016-06-05_21.37.34Wil je ook meer harmonie binnen je gezin en of relatie?

Geef jullie dan samen op voor een weekend werken met de methode “BEGRIP” in Schoorl.

In ons leven maken we een hele boel dingen mee, leuke en minder leuke dingen. Vaak hebben we daar geen invloed op maar waar we wel invloed op hebben is hoe we er op reageren en daarna weer in balans komen.

 

 

 

 

 

 

Tijdens dit weekend gaan ouders en kinderen (partners of alleen met moeder/vader en kind) aan de slag met de methode BEGRIP

B = Bewegen

De gezinsleden gaan aan de slag met hun eigen hulpvraag/persoonlijke ontwikkeling. Ze zijn bereid letterlijk zelf in beweging te komen. Want wanneer je iets wilt veranderen, uit je comfortzone wilt stappen zul je in beweging moeten komen. Als je doet wat je altijd gedaan hebt zul je krijgen wat je altijd gekregen hebt. Spelen en bewegen helpt je om je harmonisch te ontwikkelen. Bewegen spreekt direct aan en alle belangrijke hersendelen worden hierdoor aangesproken. Door beweging ontwikkel je gelijktijdig het voelen, denken en doen.

Tijdens dit weekend komen jullie letterlijk in beweging. Het prachtige duingebied van Schoorl biedt een geweldige omgeving om heel veel inspiratie uit te halen. Met als beloning de zee om heerlijk uit te waaien. Voldaan en vol nieuwe ideeën en inzichten komen jullie dan weer aan bij de Duinweg 47.

E = Eigenheid

Tijdens het weekend ga je op zoek naar je eigen kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen. Je leert jezelf door de oefeningen tijdens de het weekend steeds beter kennen. Je weet steeds beter wie je bent en wat jou anders maakt dan anderen. En dat beide goed is. Je krijgt meer zicht op je eigenheid en vergroot je zelfvertrouwen.

Hiervoor gebruiken we het model van de axen.

Het model van de axenroos biedt een veilige metafoor om moeilijke situaties bespreekbaar te maken. Hoe we op iets reageren leren we al van jongs af aan. Het is daarom heel fijn als je al heel jong leert hoe je het beste kunt reageren en dat je altijd een keuze hebt. En een prachtige plek om dit te doen is binnen je eigen gezin. In je gezin heb je altijd iemand waarvan je iets kunt leren. Door binnen je gezin intensief te gaan werken met de dieren van de axen kan dit je heel veel opleveren, niet alleen voor het kind maar juist ook voor de ouder.

Kinderen spiegelen vaak gedrag van hun ouders. Hoe ouders op hun kinderen reageren is van heel veel invloed op hoe kinderen zich verder ontwikkelen. Door open te leren communiceren krijg je meer grip op je eigen communicatie en die van anderen. Oude patronen worden doorbroken en er ontstaat veel meer verbinding en begrip.

G = Gewenst doel

De tweede dag bespreken we wat iedereen van de eerste dag heeft geleerd en mee wilt nemen naar deze dag. Dan gaan we kijken naar de individuele wensen. Wat wil je bereiken binnen het gezin. En welke eigen natuurlijke talenten zou je hiervoor kunnen inzetten? Hiervoor maken we gebruik van een talentenscan.

R = Relatie

Het delen met elkaar, oefenen, reflecteren helpt je om jezelf beter te leren kennen. Het gezin dient als oefenpodium en ondersteuning. Want de eerste relatie die je als kind aan gaat is die met je ouders. De liefde die je hebt gekregen in je gezin van herkomst, vormt de basis van al je relatie(s).

I = Inzicht

Door de oefeningen krijgen de gezinsleden inzicht in wat voor hen wel en niet werkt. Ze doen positieve ervaringen op welke ze in het dagelijks leven kunnen inzetten en of oproepen.

P = Praktijk

Tijdens dit weekend hebben de gezinsleden elkaar beter leren kennen. Hierdoor is er meer ruimte ontstaan voor de verschillende modellen van de wereld en daardoor meer BEGRIP.

Lijkt het je wat om met jouw gezin hieraan te werken in een prachtige inspirerende omgeving “Schoorl”? Schrijf jullie dan in via onderstaand contactformulier.

[contact-form]

Enkele reacties:

13307480_934843676633313_1262850162178782132_n

De locatie van het huis is prachtig en nodigt zeker uit om zowel binnen als buiten activiteiten te gaan doen en gaf mijn kinderen genoeg vrijheid om te ontdekken , even terug te kunnen trekken of met de gehele groep op te trekken.

De sfeer was goed en uitnodigend om jezelf bloot te durven en kunnen geven zowel in je gezin als later onder de volwassenen.

Familie Baars

Het weekend was echt heel leuk: mooie opdrachten en hier staat nog steeds de versierde doos (al hebben nog niet meer het spel gespeeld, maar dat komt in de winterdagen wellicht?).

Ik denk dat er vooral bij mezelf iets is veranderd: meer rust en vertrouwen dat het wel goed zit in ons gezin, dat de basis echt wel ok is.

Wat me wel erg bijgebleven is, is die teken-oefening met elkaars ruimte inkleuren enzo (of juist niet). Dat heeft me een heel andere blik op mijn dochter gegeven. Dat ik haar echt wel meer kan uitnodigen om ruimte te nemen (bij mij) ipv dat ik haar ruimte inperk (tov haar broer en zus dan).

Familie Rusch/Valkenburg

13310435_938934402890907_2016762990450114858_n

Wat een heerlijk weekend! In een fantastische mooie omgeving (zowel buiten als binnen) heb ik mijn zoon (8) een stuk beter leren kennen en begrijpen. Ontdekt waar en waarom we botsen, maar ook hoe wij super goed samen kunnen werken en dat beiden ook heel graag willen. Genoten van de begeleiding en verzorging door Marieke. Verrast door het programma en wat ons dat heeft gebracht! Dank daarvoor Marieke!

Familie de Graaf

13495306_946732538777760_1257173209371682453_n

Toen dit weekend op ons pad kwam was de eerste reactie van onze tieners: dit gaan wij niet doen!

Het is een leerzaam en leuk doe weekend geweest. Goede afwisseling met binnen en buitenactiviteiten. De maaltijden zijn eenvoudig maar prima.

De privé / slaap ruimte is ruim en schoon. Marieke heeft een goede afweging gemaakt tussen het doen en naar elkaar luisteren.

Je kunt het zien als een “gezellig weekendje weg” waar iedereen nieuwe inzichten van meekrijgt.

Vooraf hadden wij er geen verwachting van gemaakt, zeker met tieners een aanrader.

Het is onze tieners achteraf honderd procent meegevallen.

Familie VanVliet/Blom

13319740_934843689966645_6645741855540228202_n

Ik vond het erg mooi om het hele weekend echt samen bezig te zijn. Het was leuk om het weekend met Marieke op pad te gaan. Op een natuurlijke en speelse manier hebben we onszelf en elkaar beter leren kennen. De reis heeft ons gezin goed gedaan en dichter bij elkaar gebracht.

Ik vond het fijn om bij Marieke te zijn. Marieke is rustig en zo in het nu, zonder oordeel. Het is voor mij verlossend om in zo een sfeer te zijn. Ik ben blij met de inzichten die Marieke me gaf. Ze is aanwezig als begeleider, maar zodanig

Familie Blok

unnamed (1)

Een familieweekend in Schoorl op een prachtlocatie heeft ons gezin duidelijk gemaakt waar een

ieder staat in het gezin. Met verschillende speelse oefeningen wordt al snel duidelijk dat je plaats

in het gezin niet altijd de juiste is en dat een wijziging veel teweeg brengt in positieve vorm.

Een gezonde strandwandeling, welke voorzien is van prikkelende vragen zorgt ervoor dat je je op

een natuurlijke wijze bloot geeft. Al met al heeft het gezinsweekend ons een enorme KIK gegeven.

Familie Verweij