Marieke Mulders

2 juni 2016

mariekeMijn naam is Marieke Mulders en in 2008 heb ik de opleiding kinder­ en jeugdtherapie afgerond bij BGL. Naast mijn baan als kinder-­ en jeugdtherapeut ben ik getrouwd met Eric en ben ik moeder van twee geweldige zonen.

Achtergrond:

In mijn leven heb ik verschillende functies gehad en verschillende rollen vervuld. Maar ik kon mij eigenlijk nergens goed in vinden. Ik stelde mezelf weleens vragen als wie ben ik? en waarom ben ik hier? Maar ik vond geen antwoorden op deze vragen. Het moederschap heeft ervoor gezorgd dat mijn zelfbewustzijn begon te ontwaken. Kinderen zijn de grootste spiegels waarin je mag kijken – als je dat wilt! Ze laten je via hun gedrag haarfijn weten waar het om gaat en welke les er te leren valt. Door mijn kinderen is mijn zelfbewustzijn enorm gegroeid. Mijn nieuwsgierigheid en honger naar verdere bewustwording, naar spiritualiteit en naar zingeving werd onder andere bevredigd door de cursussen en trainingen die ik heb gevolgd en nog volg. Inmiddels durf ik wel te zeggen dat ik me behoorlijk bewust ben van wie ik ben en wat ik wil en durf ik ervoor uit te komen dat ik een passie heb en daardoor ook een richting. Mijn passie behelst communicatie in brede zin: communicatie niet alleen tussen mezelf en de anderen, maar ook in contact met mezelf. Door mijn passie te volgen, vergroot ik mijn zelfbewustzijn. Hierdoor ben ik meer mezelf.

Mijn missie

Ik heb binnen mijn praktijk de methode BEGRIP ontwikkelt. Ik geloof er namelijk in dat er meer harmonie kan ontstaan wanneer mensen meer BEGRIP voor elkaar krijgen, maar vooral in zichzelf. Echt naar elkaar luisteren, elkaar leren respecteren en van elkaar willen leren. Ik geloof er in dat je kunt groeien wanneer je je bewust bent van je eigen natuurlijke talenten en wanneer je zicht krijgt op je eigen gedrag.

Sinds 2008 heb ik mijn eigen praktijk in Montfoort en werk ik met enthousiasme aan meer BEGRIP voor jezelf en de ander. Ik maak in mijn werk veel gebruik van de axenroos en het talentencompas.